En dag på furan

Personalen välkomnar varje barn och börjar dagen i ett lugnt tempo. Det är två personer ur personalen som tar emot barnen. Om det är en vikarie är det en förälder, men det är alltid minst en ordinarie personal med. På Furan lämnas alltid barnen till någon de känner sig trygg med.

Mellan halv åtta och åtta äter barn och personal frukost. Därefter är det fri lek, sagoläsning och enklare skapande aktivitet. Till samlingen klockan nio har alla barn kommit till förskolan, och då är det upprop, sånger, sånglekar och information. Nu börjar dagen på riktigt! På förmiddagarna är vi ofta ute och har temaarbete, skogsvistelse, utflykter och lek.

Vid lunchen turas barnen om att hjälpa till att duka och att presentera maten. Matstunden ger möjlighet att varva ned efter förmiddagens aktivitet. Vi skapar en lugn och trivsam atmosfär där
barnen får äta i lugn och ro.

Efter lunchen kan de små barnen sova medan de större barnen har sittvila med sagoläsning. Sittvilan är kortare än sovvilan. Tiden fram till mellanmålet tillbringar barnen med antingen fri lek eller skapande verksamhet.

På eftermiddagen äter barnen mellanmål och efteråt är det oftast fri lek utomhus.

För de barnen som stannar längre är det fruktstund vid klockan 16.30 och sedan avrundas dagen med sagoläsning.

Vi lägger stor vikt på att dagen avslutas ordentligt. Personalen berättar om dagen för varje förälder och säger hej då till varje barn när de lämnas över.